En vanlig hemmadag förvandlades till en roadtrip

Efter några timmar framför TV:n är jag uttråkad men plötsligt ringer mobilen och Becca och Nina vill att jag ska hänga med till Linköping. Lätt! Så det blev en dag i Linköping och ett besök på Cloetta fabriken. Hade förväntat mig en tråkig dag men tack vare Becca och Nina blev det en rolig dag! Ser inte fram emot den här veckan direkt. Jag skulle jobba tisdag och torsdag men idag ringde dom och sa att jag skulle göra det nästa vecka istället, suck. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra under veckan, kan ju inte träna i 5 timmar så jag får försöka underhålla mig på något sätt när alla andra är i skolan. Ut och gå lite kanske? Något ska jag hitta på i alla fall haha!

Låttips

Jag var hemma och var sjuk en dag och som alla gör när dom är sjuka, låg jag och zappade framför TV:n. MVT kom på och då var det en program som heter My life as Liz.
Den här "nörd" tjejen skulle sjunga på sin skolas talentshow och då sjöng hon den här låten. Underbar röst och jag älskade henne version av den. Kolla på människorna i publiken, deras förvånad att den här töntiga tjejen kunde ha en så häftig röst. Orginalet är också helt underbar! Så här är båda versionerna. Enjoy!

My life as Liz, MTV:

 

Orginalet:


Helgen och den eventuella resan

Vi letar resor för fullt! Eller ja, mamma och Nicke gör det. Just nu är det USA eller Thailand som gäller men sen är det frågan om vi ska vara borta i 1 eller 2 veckor. Vi får helt enkelt se hur det blirmed det här, jag är bestämd att åka bort i alla fall. Jag ska bli brun!

Helgen har varit fin måste jag säga ändå. Slapp fredagskväll hemma, lördagen spenderades med att städa min lilla bil så nu är den så fin så! Sen åkte jag iväg till Bankeryd och hängde hemma hos Simon med flera. Blev mer en tjejkväll för mig och Julia, tjejprat i timmar men sen blev killarna trött på oss och lät oss inte vara ifred så vi joina dom till slut och det blev Black Jack och All Star hockey fram till kl 3 på natten. 
Men nu är helgen slut för de flesta men jag fortsätter slappa. Praktikveckan börjar nu och jag har bara 2 dagars jobb så resten av dom är jag ledig. Helt okej måste jag säga haha. Så imorgon ska jag nog åka in till gymmet och aktivera mig lite nu efter en slapp helg och sen ska jag köpa hårfärg för nu börjar jag tröttna på min utväxt. Störde mig inte så mycket på den innan men när mamma kommenterade att jag var ful i håret så var det ganska svårt att ignorera haha.



Den som sa att tjejer är mer komplicerade än killar, ljög.

Hurgada, Egypten

Just nu så får man inte åka till Egypten. Underbar timing. Vi får se om det blir en resa någon annastans eller inte.

inte så mycket att göra

Städningen är klar. Jag har sorterat alla bilder på datorn så dom är lättare att hitta. Nu då?
Jag ska skjutsa in mamma till stan lite senare och sen blir det nog bara hem och slappa.

Nu är det helg och det är så skönt! Helgen håller i sig ett tag till nu eftersom nästa vecka så har vi praktik, men utan praktik plats blir det ledigt. Enligt mig i alla fall. Jag ska provjobba 2 dagar för att lära mig lite hur det går till och så, jag är ju inte helt oaktiv precis. Kommer ha några ganska sköna veckor framöver;

Vecka 5: Praktik, jobba 2 dagar
Vecka 6: skola mån-tors, fredag morgon flyger vi till Egypten!
Vecka 7: Sportlov, kommer från Egypten hem fredag morgon

Känns bra det här haha.
Är sjukt sugen på att samla ihop gänget och hitta på något; fest eller vad som helst. Kanske blir något redan imorgon?

Fredag


Fram och tillbaka, hit och dit

Sitter på 101:an för första gången på säkert 2 veckor. Jag åker alltid med mamma till skolan och hem åker jag också med henne för det mesta. Anledningen att jag sitter på bussen tio i ett på väg hem är att jag ska hämta bilen haha. Sov inte hemma i natt och skulle hämta bilen av mamma på hennes jobb men idag är hon sjuk så nu får jag åka och hämta den. Jag och Yngwe ska fixa med vårt projektarbete idag och behöver bil och sen ska jag, vuxen som jag är, handla innan jag åker hem så bilen är ju att föredra framför bussen! Varför ska det vara så kallt ute!? Jag ville att det skulle börja bli några plusgrader, men icke. Växthuseffekten börjar gå åt det kalla hållet istället. Den behöver nytt namn...

@ Per Brahe

Samhäll/geografi arbetet är så flummigt! Blir trött av att sitta vid datorn för länge, nu ska jag göra det 2 lektioner i rad också.  Det gör inte saken bättre att jag inte vet vad jag ska skriva om heller så jag får ju inget gjort.

Nu ska jag dra och gymma med Yngwe och Pontus!


Shmack

Idag är det tydligen bara 75 skoladagar kvar! Herregud börjar få lite ångest nu haha. Skit samma, leva livet bara! Imorgon blir det skolan som vanligt men också träning på skoltid. Den här veckan är det gratis träning på gymmet så det kommer säkert vara JÄTTE mycket folk, hoppas inte! Sen ska jag åka iväg till Jocke efter skolan
så det blir mys.
Nej nu ska jag sova för jag är trött. Godnatt!

12.25

Ca en halvtimme är kvar av skoldagen. Sen ska jag iväg på en "jobbinterjuv". Jag hoppas verkligen jag kan fixa ett till jobb för nu när man är bilägare och snart blivande arbetslös så skulle ett till extrajobb inte sitta helt fel! 

Blir nog ingen resa till pappa i helgen, måste fixa med bilen så att den bli klar för det kommer nog ta lite tid. Blir nog nästa vecka istället. Kanske. 
Attd et alltid ska strula till sig när jag ska upp till honom. Jaja, betyder att jag har ett liv i alla fall haha.  

26 min kvar.


A girl gotta to do what a girl gotta do

Snart är helgen slut. Suck. Den har gått alldeles för snabbt! Jag var ju och jobbade hela dag igår i Norrköping. Var en rolig kväll men i slutet blev jag lite seg och tog på mig den tråkiga jobbet att få bort all stearin från kandelabrarna (ljusstakarna), fick ju sitta ner så varför inte.
Blev en lååång dag, hela 19 timmar jobbade jag så jag hoppas att ett leende sprider sig på mina läppar när jag får lönen nästa månad.

Hoppas att veckan går snabbt så jag kan få ha lite roligt och inte behöva jobba och stressa. Nu ska jag jag göra det enda man gör en söndag kväll, slappa!

Helg?

Fredag: skicka in landreporten innan deadline och sova tidigt
Lördag: jobba i Norrköping av alla ställen. Åker från stan kl 07.00 på morgonen och åker från Norrköping ca 23.30 på kvällen.
Söndag: Mecka och städa lilla bilen hela dagen så att han är fin och fräsch! Sen somna med ångest för när jag vaknar är det måndag. 

Nu ska jag fixa min landreport.

ERN

Min lilla bil är hemma och jag har redan döpt honom haha, Ernie! Registreringsskyltens bokstäver är ERN så ni fattar namnet hihi.

Helgen kommer vara väldigt full så jag hälsade på Jocke några timmar idag efter skolan, mys.  Imorgon måste jag lägga mig tidigt för jag ska upp och jobba hela dagen på lördag och sen på söndag ska jag fixa till bilen, det kommer ta hela dagen. Aja, helg som helg!

Taggar att det är fredag imorgon alla fall!

Plugg

Jovisst, jag älskar matte C! Typ.



Idag har haft det en riktigt chilla dag i skolan, 1 lektion! Sen blev det lite träning med en otaggad Andr, jag menar Yngwe haha, och sen fick jag lite hjälp av snillet med matten. Nu sitter jag och kämpar på egen hand och det känns lite bättre faktiskt. Jag skulle känna mig mycket säkrare om jag fick 1 dag till på mig för att gå igenom allt igen nu när jag känner att jag kan det någolunda, jaja. Hoppas att det går bra imorgon på provet!

Imorgon måste jag fixa Landreporten till vårt projektarbete om Afrika i samhäll och geografi. Jo det är jätte roligt det med! Har inte så mycket kvar utan ska bara finslipa det lite och sen kan jag stolt skicka in det i tid!
Det bästa är att vi inte har något alls nästa vecka. Allt är den här veckan (tillomed jobb i helgen i norrköping!) så det blir inte så mycket vila här inte. Hoppas att nästa vecka blir lika lugn som den ser ut att vara just nu. Hade tänkt att ta bilen upp till far i Falun nästa helg och hoppas på lite sällskap. Vi får se hur det blir med den resan.

Jag är extremt festsugen! Sitter och lyssnar på min spotify och lite då och då kommer det riktiga party låtar och man blir lite taggad när man sittre och diggar med till musiken haha. Blir nog inte det på minst 2 veckor dock.

Sitter och väntar på att mamma ska komma hem så att jag kan få ta en paus från mitt matteplugg och ta bilen för att åka bort och kolla på min lilla bil. Skynda skynda mor!


Gissa vad jag gör?




Blivit med bil!

Det här året är det men ska bli vuxen. Studenten är ca 5 månader ifrån och jag börjar se ett litet ljus. Jag oroar mig inte så mycket längre över att inte klara mig efter studenten. Saker är på gång och om allt går som planerat, kommer jag klara mig.
Ända sen jag fyllde 18 har jag känt mig vuxnare, inte det att min personlighet har ändrats, utan det är det nya ansvaret jag känner att jag har tagit. Spara pengar, jobbar ihop pengar och nu ska jag köpa en bil. Livet har ändrats så mycket, har inte riktigt märkt det förrens nu när Nicke messade och sa att bilen är här i Sverige.
För er som inte vet och som kanske tänker att jag är dum som köper en bil för egna pengar nu, att jag inte behöver det men där har ni fel. Att bo ute på landet gör saker som att jobba mycket mer komplicerat. För att jag ska kunna ta mig hem från jobbet behöver jag bil för jag jobbar oftast tills efter den sista bussen har gått, och mamma och Nicke är ju inte så peppade på att gå upp 2 på morgonen för att hämta mig inne i stan. Sen har jag en pappa som bor upp i Falun och nu när jag har körkort är det jag som måste köra och jag kan inte låna min mammas bil för hon behöver den när jag är borta.
Jag är jätte glad över att jag hittat en så fin och billig bil, kommer göra allt mycket smidigare, speciellt nu när man ska ta studenten.

Jag ska åka och kolla på bilen  på torsdag och på fredag tar jag hem den! Ska göra lite småsaker som besikta den och så sen är den på gång. Roadtrips kommer det bli en del av nu haha.


slappdag!

Godis och chipsen som inte blev uppätet igår är snart borta. Jag och Jojjo har bara slappat och haft det trevligt. Gör bara ett snabbt inlägg, orkar faktiskt inte skriva haha.

Imorgon är det måndag och då börjar allt igen så jag ska passa på att lata mig lite till.
hej då!

148 dagar till studenten

I onsdags var jag hos odontologkliniken för att få reda på om jag ska operera min käke, fick dock inget besked. Fick bara ta en massa kort i munnen (herregud vilken stor mun jag har!!!!)och svara på en del frågor. Om 2-3 månader får jag reda på om det blir operation eller ej. Får se hur det blir med allt det där!

Idag var mitt första riktiga besök på Sportlife! Första gången jag gick dit (innan jag fick gymkort) var jag inte så jätte taggad på att börja där men när jag gick dit idag, älskade jag det! Hur bra som helst verkligen! Är ju inte helt fel att ha en egen TV framför sig när man är på gåbandet.
Sprang 5 km och gick 2 km. Var så skönt att springa! När man väl kommit förbi hållen så går benen på ren automatik, skulle lätt ha kunnat springa 1 mil haha. Jätte skönt att ha kommit igång med träningen i alla fall!

Första veckan på det sista terminen är snart avslutat. Ja, nu är det verkligen på gång.
Imorgon då ska vi fira min klasskompis som har fyllt år. Det firas med en utekväll med massa folk, kommer nog bli super kul! Fast jag vet inte riktigt om jag orkar vara ute så länge, det är 4:de helgen i rad jag kommer festa i så fall och jag känner mig inte så jätte pepp på det. Vi får se!


12/1 2011, 7 månader med älsklingen

Tiden bara flyger förbi. Det är helt knäppt vad fort det går alltihop.
Älskar honom så mycket ♥


Älskar! ♥

Jag skrattade så jag grät när jag lyssnade på den här första gången! Tack vara Jessi har jag nu lärt mig hur man lägger upp filmer här på bloggen.
Enjoy!


mysbyxor, musik, plugg. skolan har börjat!

Sitter i köket och pluggar till mitt naturkunskapsprov imorgon. Ska bli skönt att ha gjort det! Jag ska försöka vara lite effektivare med mina arbeten denna sista terminen för det gick inte så bra förra terminen. Att göra klart saker i skolan är inte helt fel. Jag och Sasse gjorde klart vårat arbete till naturen idag och vi har redovisning nästa vecka, hur skönt som helst att inte behöva tänka på det i helgen! Det är bara att komm till skolan på måndag och göra redovisningen utan stress.

Imorgon ska jag till odontologkliniken för att se om jag ska operera min käke. Jag har nämligen ett underbett och kan inte bita ihop mina tänder. Så imorgon får jag besked om det ska göras eller inte. Jag är inte så nervös nu faktiskt, det kommer säkert imorgon. Det är en lite större operation så det är ingen liten strunt sak. På ett sätt hoppas jag att jag får göra den så att jag kan bita ihop tänderna men jag är ändå tveksam eftersom det inte är en skit sak. Jag har med mig Nicke som lite stöd och som sekond opinion. Vi får se hur det går imorgon.
Nu måste jag fortsätta mitt pluggande, ska nog ta en liten paus snart och glo lite på TV med mamma. Är som mest effektiv med pluggandet på kvällen så..


Om 1 månad...

Idag var det inte lätt att komma upp. Jag kunde inte sova igår, jag var för pigg och tankarna snörrade runt i huvudet på mig så det var svårt att slappna av. Jag tror jag somnade halv 2 occh jag skulle upp halv 6, inte konstigt att man är lite seg idag.
Det är det värsta med lov; man vänder på dygnet! Sen när man väl ska upp till skolan efter ett skönt lov så är itne skolan anledningen varför man inte vill gå upp, det är tröttheten. Ja ja, man får väl skylla sig själv. Dock har dom sena kvällarn varit krogrundor etc så det har ju varit värt att vända på dygnet för haha.

Just nu sitter jag i skolan på min sista lektion och drömmer mig bort till Egyptenresan på sportlovet.
Schemat har ju ändrats lite från höstterminen och det har blivit bättre; kortare dagar och mindre håltimmar. Känns faktiskt mycket lättare nu att hinna plugga och allt när man har lite bättre schema så tummen upp till PB för det!

Börjar känna av lite smått huvudvärk, skyller på de konstant pågående arbetet vid datorer. Jag är glad att jag inte går i 1:an!


Lat

Hundra ideér flyger runt i skallen om vad jag kan skriva om men jag orkar inte fokusera, hela dagen har jag bara varit slapp när jag egentligen borde plugga, men som sagt, jag orkar inte skriva något annat än mitt absoluta hat mot att skolan börjar igen. Jag har ett prov jag måste göra som jag skulle gjort förra året men så har jag ett matteprov också och en redovisning. Kanske kan få göra provet från förra året andra veckan på skolåret? suck.
Jag börjar redan känna pressen av skolarbete, innan jag ens börjat! Blir bara mer och mer säker på att jag inte vill plugga efter studenten.

Jag har haft ett bra jullov; Mysiga hemmakvällar, galna krogrundor och underbar nyårsfest, fika med vänner och FRITID! Vad kan man mer begära? Skulle vilja att lovet varade lite längre men någon gång måste man ta tag i den sista terminen.

10/1 - 2011, Back to School!

 


Inne eller ute?

Jag skulle aldrig vilja bo i en storstad som Stockholm. Även med alla dess "ute-möjligheter" så skulle jag ändå inte vilja bo där. Ändå är jag en ute tjej! Att bara komma ut ur huset och träffa kompisar över en fika, gå ut på krogen eller shoppa är det jag helst gör, det faktum att man kommer utanför huset är det bästa. Mysiga hemmakvällar i all ära men dom stunder man kommer ihåg är ju inte de mysiga hemmakvällarna, det är kvällarna utanför huset. Myskvällar älskar jag som mest när dom blir en paus från utelivet. Ikväll ska jag ut och det är girls night out för hela slanten!

Svårt att sova

Svårt att sova. Jag vill ändå inte att dom ska försvinna, dessa underbara tankar.

Reunion

Idag träffade jag min gamla kompis Jennie från högstadiet, va så kul att träffa henne igen och catch up. Vi träffas max 2 ggr per år men det måste bli en ändring med det! Det är så lätt att tappa kontakten men det är alltid lika roligt när vi ses. Jag ska se till att hela gänget från den tiden get together och umgås. Låter mycket bättre när man använder dom engelska uttrycken, fråga mig inte varför.

Imorgon ska jag träffa Jessi, som tog körkort idag också så stort grattis till henne! Hela denna veckan kommer bli en enda kompis vecka, träffar någon ny varje dag typ haha. Men det är det som är så bra med lov, man hinner träffa alla kompisar, man har ju så fullt upp när det är skola och så så man hinner inte det så mycket som man kanske skulle vilja.
Jag ska sitta och slappa framför TV:n/datorn resten av kvällen, finns ju inte så mycket annat att göra liksom. Det negativa med lov. Måste hålla igång hela tiden annars blir man lätt uttråkad!

TIPS
Jag måste bara komma med ett bra tips till er hatar ert platta hår! Min lillasyster fick en Volume Master från OBH Nordica Björn Axén tools i julklapp och den är en gudagåva för oss som har svårt att få volym i håret. Det håller ända tills man duschar nästa gång och man slipper spray och allt sånt, helt underbart!


Du förkylning? FÖÖÖRSVIIINN!

Japp, så glad är jag i min lilla vän som vägrar ge sig av. Är redan trött på den. Det är inte en bra timing att bli förkyld, nu börjar snart allt skolarbete igen och jag har varken tid eller orka att bli hängig och grinig för en jobbig förkylning. Just nu är den ganska "mild" så får väl hoppas att den inte blir värre!

Idag åkte jag in till stan och åt och fikade med Nina i 3,5 timma. Vi satt på vårt favorit fik Adelante hela tiden. Ett bra tag var vi de ända gästerna och han som jobbade måste ju ha fått höra typ hela vår livshistoria haha! Stackaren, han var säkert glad när vi gick så han slapp höra oss babbla haha.

Jag har fått nog av vintern nu. Jag vill slänga in min vinterjacka i garderoben och dra fram min älskade skinnjacka och mina vita converse! Riktigt trött på att frysa och behöva gå som en kärring på gatan för att det är så halt. Skulle vara helt underbart om det blev vår snabbt i år.
Kommer i och för sig använda mina converse snart, om ca 1 månad drar jag till Egypten! Kommer bli helt underbart att ligga i solen och steka och komma hem och vara brun när alla andra är bleka, eller dom flesta i alla fall.
10 februari bär det av!


Familjedag

Hej och hå ute i det blå! Idag blev det familjen för hela slanten. Lillkusinen fyllde år den 23:e december (förra året haha!) så vi var ju tvungna att fira henne! Trevligt att sitta ner och äta med släkten lite då och då faktiskt.
Vi kommer komma in en sån period när verkligen ALLA fyller år! Första delen av året fyller nästan alla i släkten år utom jag så det blir mycket firande med god mat och tårta! Inte helt fel det haha.

På kvällen satte vi oss ner och spelade Med andra ord. (Tog dock ett litet avbrott i speladet för att hämta lillasyster vid tåget, payback time för alla skjutsningar haha)
För er som inte vet vad det är för spel så går det ut på att du ska förklara ett ord med andra ord helt enkelt! Om du får glassbåt tex så får du inte säga glass eller båt när du förklarar med du får förklara ordet glass och ordet båt för att få ihop det. Okej onödig information men nu vet ni. Det är ett riktigt roligt spel så det rekommenderar jag! 

Imorgon lämnar jag min isolerade håla och drar in till "storstaden" Jönköping för att träffa Nina. Ska bli skit gött att tjöta lite!
Hade tänkt att jag skulle börja träna nu med men såklart blir jag förkyld. Visst det går att träna när man är sjuk, man ska inte göra det men det går, men med min otur så lär jag ju bli ännu sjukare så jag skippar det och hoppas att jag är frisk tills nästa vecka, är ju inte jätte förkyld så jag kan ju alltid hoppas att det går över snabbt. 
Vill verkligen komma igång med min träning nu, har saknat det så mycket! Håller tummarna för att jag ska bli frisk snabbt!

Gott Nytt 2011!

Nytt år, nya möjligtheter. Eller nåt haha.
Måste säga att 2010 var ett super år men 2011 ska minsann bli ännu bättre! Har ju redan några saker att se fram emot; Egypten resa på sportlovet, balen, studenten och sen kanske eventuellt en utlandsresa med kompisar! Inte helt fel att ha så mycket att se fram emot!
Måste tacka Robin och Karin för att vi fick komma till dom och tacka Oskar för den otroligt goda maten han bjöd på hemma hos honom!

Idag gick jag upp, lite mot min villja faktiskt, vid halv 2 för jag kände att jag kan inte sova hela dagen. Som tur kände Jocke likadant haha, så vi bytte från att ligga och sova i sängen till att ligga halvdöda i soffan och titta på TV. Det bästa men högtider och utekvällar; man har en anledning att lata sig HELA dagen efteråt! Innan jag skulle åka hem gick vi, Nina och Yngwe till George's pizzeria och käkade pizza, vad vore en utekväll utan fettomat dagen efter? Halva nöjet ju haha.
Pizzalukten från det där stället är otrolig! Den satte sig i mitt hår och mina kläder och följde med mig ända hem. Nicke hämtade mig vid bussen och närjag nämnde att jag ätit pizza så var svaret: nehe? hela du stinker ju pizza!
Haha ja, det var ju inte så fräscht kanske så har precis tagit en lång dusch och nu ska jag gå och sova tror jag. Det har varit en utmattande dag så jag måste ta igen mig med min skönhetssömn!

Hoppas att ert nyår var helt super och nu taggar vi ett nytt underbart år!


MITT 2010





(hoppas alla är okej med att bilderna kommer upp här!♥)


RSS 2.0