Provsminkning

Idag for jag iväg till Ekhagen och hem till Jockes syster för att bli provsminkad till balen. Blev super nöjd, hon är så himla duktig!
Eftersom jag inte alls har någon koll på hur man sminkar snyggt (alla tjejer borde få lära sig det!) och vad som ser bra ut så lät jag Jessica komma med massa förslag. Och jag gjorde rätt i att lyssna på henne för jag blev super nöjd! Tyvärr har jag ingen bra bild att visa er, men det gick i tema mörkblått eftersom min klänning är mörkblå. Hon sminkade mig bl a med en blå ögonskugga så det blev skitsnyggt. Jag brukar aldrig ha ögonskugga så först var det lite ovant att se sig i det men man vande sig. Blev ganska mörka och markerade ögon, precis som jag vill ha det! Jag är riktigt nöjd!
Sminket sitter fortfarande på, känner mig så glamorös i mina mjukiskläder haha. Nu väntar jag bara på att min klänning ska komma, är såååå spänd! Jag har ju fixat skor och väska nu så det äda som fattas är klänningen. Jag ringde dom i tisdags och då sa dom att klänningen hade skickats från England samma dag så i början av nästa vecka hoppas jag att dom ringer och säger att den kommit.
Det är så nära nu. Man har fixat och betalat och köpt klänning och allt man ska ha men ändå känns det inte som om den kommer komma, känns så overkligt att man har blivit så gammal! Sen när jag gått min sista bal (ska gå 2 st: ED och PB) den 1 juni kommer det bara vara 9 dagar kvar till studenten! Herregud va konstigt. Allt kommer kännas så overkligt på något sätt, kommer nog först fattat att man gått ut skolan när man står där i höst och går till jobbet istället för skolan. Helkonstigt men ändå så UNDERBART!

Nu ska jag fortsätta skriva mitt projektarbete. Känns som om jag kommer skriva på det till minuten innan man ska lämna in det.
Back to work!


Livets små påminnelser

Har ni någon sån där doft som ni skulle känna igen var som helst? En som kopplas till ett minne, en plats eller en person? En doft som gör er så glad när nu känner den att ni bli alldeles varm inombords? Det har jag. Flera, men 3 st speciella.
Eller har ni ett nummer som får er att tänka på en speciell händelse på en plats eller en person? Ett nummer som får er att börja tänka på personen, drömma er bort till platsen och återuppleva minnet i huvudet? Det har jag. Ett nummer.
Det är de små slumpmässiga händelserna som gör livet så underbart; den där snabba vinden med just den där lukten eller en glimt av det där nummret, de påminner en om vad man har.


dåligt dåligt, jag vet

Hej och förlåt till "alla" er som faktiskt checkar min blogg lite då och då, dålig uppdatering jag vet, men jag har helt enkelt inte haft tid! Sen sitter jag inte så mycket vid datorn längre för nöjets skull utan nu är det nästa bara pga skolarbetet. Har försökt några gånger att skriva från telefonen nu när jag är så modern och allt men det verkar inte funka. jag kan skriva rubriken men själva inlägget vill inte riktigt bli skrivet. Därför har jag nog glömt bort det här med bloggskrivandet. Nåja. Här är jag i alla fall men inte så pigg och kry som jag var sist, har nämligen råkat ut för ännu en hemsk förkylning! Jag slipper febern den här gången men tro inte attd et bara är en vanlig förkylning, nej, febern har ersatts av konstant hostande! Vet inte riktigt vilket jag föredrar faktiskt men nu håller jag på att bli bättre. Jag har varit sjuk i lite mer än en vecka nu så tycker att det borde försvinna snart. Jag var sjuk under påsk också, men det stoppade inte mig för att ha en rolig påsk i Bankeryd! Ångrar det nu haha. Vi hade riktigt kul; dansade, flamsade runt, blev lite tröstande, gjorde lite tillbakablickar och skrattade hysteriskt! ja det var en bra kväll trots att min röst skrämde alla jag pratade med haha. Jag var riktigt hest, målbrottshes vilka många hade roligt åt. Man får ju bjuda på sig själv!
Det var fredagen, på lördagen kom några från festen tillbaka och grillade med oss som hade sovit över hos Jocke. Riktigt skönt att slappna av och bara sitta och tjöta med alla, riktigt trevligt! Framåt kväll drog folk sig hemåt och kvar va jag, Jocke, Simon och Julia. Vi bestämde oss för att spela spel; Så det kan låta. Tjejerna mot killarna. Såklart fuskade killarna och vann. Det var en riktigt kul kväll i alla fall!

Hade allt som allt ett bra lov med fina vänner, tack för det! ♥
 Min fest i sommras

Njuter av lovet

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men mina dumburkdagar blir bara färre och färre. Fast det är ju bra att man inte sitter framför datorn hela tiden!
Lovet har varit bra än så länge, bara... bra. Igår var jag och Madde i Göteborg på en lite shoppingresa som hon fick av mig i present när hon fyllde år. Jag hade inte en tanke på att shoppa egentligen men ett bra fynd gjorde jag i alla fall; kuvertväska till balen. Så nu är det bara klänningen jag väntar på!

Idag var jag på Ryhov för att träffa kirurgen som ska utföra min käkoperation. Han berättade lite vad och hur allt skulle gå till. Innan skulle jag bara operera underkäken men nu blev det också överkäken, ingen big deal men det som var ny information för mig var tiden efetr operationen. Jag måste tydligen ligga på sjukhuset i minst 3 dagar efter operationen, kommer vara svullen och se ut som en apa (inte direkt en nyhet) och jag kommer må piss i minst 1 månad. Känns ju så där när man hör allt det, men det kommer vara värt det.
Nervöst ändå.

Imorgon ska jag jobba på September konserten på Folkets park så det kommer nog bli skit kul!


Det blir bättre

Sitter i soffan. Alla hatar vi ju reklam och för att inte dö av uttråkighet zappar man runt och kollar på andra program medans man väntar på att den evighetslång reklamen ska ta slut. Man hittar något program som får duga så länge reklamen håller på. Men just idag var det lite svårt att zappa tillbaka, för på 3:an gick det ett nytt program som heter Det blir bättre. Man pratar med olika kändisar och deras barndomar och idag var det Morgan Alling som berättade om sin barndom. När han var 4 år blev han och hans bror (2 år) omhändertagna av socialen, innan Morgan var 8 år hade han bott på 4 olika barnhem och hos 3 olika fosterfamiljer. Man får höra honom berätta om sin mamma, om de olika hemmen och hur han kämpade för att inte hamna snett trots sin dåliga barndom.
Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, till och med nu när jag skriver blir jag tårögd för jag tänker på en speciell sak som han berättade. Han fick ett mail från en granne till en av de dåliga fosterfamiljerna som han bodde hos när han var liten, och de mailade lite fram och tillbaka. Han beslöt sig för att åka tillbaka till det här området och när han kom dit så hälsade alla på honom och sa att det var kul att se honom. Helt plötsligt så säger en av grannarna:
Vi hörde hur ni skrek, men vad skulle vi göra?

Det går inte att förklara hur arg jag blev när han sa det. Idag är det 20 000 barn i Sverige som socialen har hand om, hur många är det egentligen som har en bra fosterfamilj? Jag har länge varit inne på socialarbetarspåret men inte varit 100 % säker på om det är det jag vill göra men när jag ser sådana här program och jag hör hur folk har betett sig så vill jag bara söka upp dom och slå dom. Hur kan man bara vänta ryggen åt barn som man vet inte mår bra? Jag är nu 99 % säker att socionomutbildningen passar mig som en handske.

Jag beundrar Morgon Alling som ställde upp och gjorde det här programmet! För er som blev lite nyfikna, kolla gärna in programet på TV 3 play:
http://www.tv3play.se/play/244593/?autostart=true

 Morgan Alling

Anmäld

Nu har jag äntligen snmält mig till några kurser till hösten! Känns himla vuxet måste jag säga haha. Skönt att det är gjort nu i alla fall så man har något att göra i höst, förutom jobb då.

Orkar inte skriva så ycket för huvudet mitt är lite tungt så tänkte gå och lägga mig tidigt men en snabb överblick över helgen ska ni få! Imorgon är dagen fullspäckad med födelsedagsshopping, filmeftermiddag med några från klassen och sen får jag fin besök hem till mig i form av Jessi och Nina. Ska bli en tjejkväll med kycklingwraps, tjöt och film, underbart! Kommer bli en awesome fredag.
På lördag är det festa som gäller! Det är sommartema på Ztyle inne i stan så det är klart man ska dit med alla goa människor. Söndagen blir en bakisdag men även en födelsedag för min mamma fyller år då!
Sen är det ju påsklov fr o m imorgon också så glöm inte det folk! (inte för att jag tror elever någonsin glömmer när det är lov men ändå haha)
Nu ska jag gå och göra mig iordning för sängen (tidigt jag vet men mitt huvud) så god natt! 

P.S. Grattis också till min lillasyster som fyller 16 år idag också!

12/6 - 2010 ♥

10 månader idag med älsklingen! Kommer dock inte träffa honom idag för vi båda har så mycket att göra.. Tråkigt men träffar honom i helgen istället!

Har massa att göra för tillfället med skolan och allt. Imorgon ska ett stort arbete vara inlämnat och när det är gjort kommer 100 kg lyftas från mina axlar! Sen är det bara 500 kg kvar typ haha.
Nu ska jag fortsätta med mitt arbete.


snart på väg

Snart bär det av mot Falun och pappa. Bara lite packande kvar för Jocke och sen drar vi. Kommer vara en ca 4-5 timmars bilresa så ja hoppas att jag orkar!
Hej då!

Ny mobil!

Nu har jag införskaffat mig en ny mobil! Valde att inte följa råden om en Nokia 3310, tyvärr haha, utan det blev en Samsung Galaxy S istället. Visst hör man hela tiden att samsung suger men är nöjd just nu och det var det bästa alternativet för mig. Den som jag hade innan säljs inte längre så det blev en helt ny.
Nu: tillbaka till Grey's!


Mobiljakt!

Jaha nu ska jag investera i en ny mobil eftersom min "gamla" blev stulen. Så nu börjar jag få lite ångest eftersom jag måste ta en bra mobil nu som inte går sönder etc eftersom jag betalar priset på telefonen utan abonnemang och sånt (som gör mobilen billig). Har ni några förslag på vad man ska kolla på? Skulle vara skit bra om ni kommenterade för den här mobildjungelsn är enorm!
Ska åka in och kolla lite nu för att se vad prisena ligger på. Kommentera om ni vet någon bra mobil!

Allt går så bra just nu

Har ni någonsin haft den där känslan att allt går åt helvete? Den där känslan då ni kan börja gråta för minsta lilla men försöker hålla tillbaka det? Att ha så mycket att tänka på att det känns som att huvudet ska explodera? Om inte, har ni haft tur!

Min plånbok kommer börja gråta snart; min mobil har blivit stulen! Jag glömde den på skåpet och såklart kom det något pucko förbi och snodde den istället för att lämna in den till vaktmästarna.
Jag ska betala min balklänning som kommer om ca 1 månad, så har egentligen inte råd att köpa en helt ny mobil men nu måste jag ju göra det. Suck
Sen är jag ganska säker på att min engelskalärare hatar mig.



Ska bli underbart att komma bort från Jönköping i helgen! Åker upp till pappa i Falun och älsklingen följer med ♥ Längtar!


Alla dessa måsten

Så fort något mer läggs till på min To Do List, som förresten är ganska lång, så stönar jag högt.
Orkar inte ens med småsaker för jag hinner inte! Högst på dagens To Do List är att städa och sen plugga matte som en galning. Men istället för att sätta igång sitter jag här. Skulle bara sätta på lite musik på Spotify men såklart fastnade jag med facebook, blogg och massa annat. Skolan skulle må bra av om internet dog i så där 1,5!
Nej nu ska jag ta tag i städandet så jag kan börja plugga. Ska inte bli något IG här inte!


Bästa bilden från i somras haha <3

Dålig uppdatering!

Jag lever så ni behöver inte oroa er! Jag har bara inte haft så mycket tid till dator de senaste dagarna. I fredags träffade jag Becca och hade en klag&tjockis kväll, i lördags hade jag högskoleprovet och direkt efter jobbade jag och kom hem vid halv 3 och igår åkte jag hem till jocke och umgicks med hans familj. Haft fullt upp som sagt! Så nu vet ni lite vad jag har haft för mig. Den här senaste veckan har varit helt åt helvete. Massa drama, bakis illamående och allmänt stressande. Det värsta har varit dramat. Det har hänt så mycket dåliga saker (kommer dock inte nämna vad). För min del har jag löst min lilla kris. Så glad att jag har världens underbaraste pojkvän <3 Hoppas att saker löser sig. I helgen åker jag och Madde upp till pappa och förhoppningsvis får vi sällskap av Jocke. Framför mig har jag en stressig vecka med prov så ska nu sitta och lyssna när Yngwe och dom pratar matte. Så kul *host*

14.38

Det är helg, äntligen. Att få sitta hemma och göra allt skolarbete känns helt plötsligt väldigt skönt. Ska ha gjort alla arbeten halvklara efter helgen (hoppas det i alla fall) så jag kan fokusera mer på proven som jag har nästa vecka. Hoppas jag kan hålla mig till planen.

Idag läste vi upp dikter på svenskan. Jag är egentligen inte så mycket för dikter, jag är inte så djup som man kanske måste vara för att kunna skriva och uppskatta dikter. Men det var en dikt som lästes upp som jag.. jag vet inte hur man ska förklara det men som träffade mig på något sätt. Den beskrev så bra, inte det bokstavligt menat, utan man kan förknippa saker till just denna dikten. Den kanske låter "taskig" om man läser den som det står men det är inte så jag ser den. Hoppas ni inte är helt nollställda i huvudet nu efter min förklaring.
Jag delar med mig av den så får ni själva hissa eller dissa.


BARA VÄNNER

 Du är inte snygg

Men på ditt sätt

är du lika vacker som en grekisk gud

 Du är inte idealet

Men det är något hos dig

som får mig att önska dig här nu

 Du är inte den mest intelligenta

Men du förstår mig

och mina dumheter och fel

 Du är inte allt man kan önska

Men det är det

som gör dig verklig och hel


RSS 2.0