Picture time

Imorgon är det skolfoto! Imorgon är dagen när alla är lite extra fin och uppklädda, dagen då alla trängs framför spegeln i hopp om att upptäka det där lilla felet som gör fotot fult och fixar det. Snygga kläder och snygg i håret är vad som står på prioriteringslistan hos elever imorgon.
Haha gud va ytligt egentligen! Jösses. fast man ska ju leva med det i ett år och faktiskt reste av livet så varför inte se bra ut?

Idag var det en seg dag i skolan. Ville bara åka hem och sova. Men jag klarade mig genom hela dagen utan att somna även om det var väldigt nära! Jag gjorde nog min sämsta engelskaredovisning någonsin också, äsch det är bara början på året! Efter skolan hade jag körlektion och så klart hade jag det mitt under rusningstrafiken, blev mycket krypkörning.

Helgen är mycket efterlängtad, den kommer förhoppningsvis bli awesome!

11 dagar

Nej nej nej, varför ska inte nedladdning av bilder funka när jag faktiskt behöver bilderna därifrån?! Blir lite sur. Hade hoppats kunna lägga upp lite bilder från vår trevliga Stockholms resa men men, ni får helt enkelt vänta!
Det var en ganska trevlig resa även om det inte var så mycket fritid!
På vägen till Stockholm så fick vi leva på 2 cheeseburgare under dagen pga bristen på tid. Vid 5, halv 6 tiden fick vi till slut riktig mat som var väldigt efterlängtad!
Vi sov på af Chapman, en segelbåt som ligger mitt inne i stan. Det var väldigt mysigt och jag sov som en stock i dom sköna sängarna!

Platser vi besökte under resan:
- Tourist board Stockholm
- Stockholms buddistcenter
- Dramaten, vi såg Körsbärsträdgården av Anton Tjechov
- af Chapman
- Moské
- Naturhistoriska riksmuseet

Måste säga att det blev ganska lyckat ändå pga SP3F!
Nu ska jag återgå till idol tittandet!


Monday morning

Det finns inget jag kan göra, it´s up to you.

Inte så bra början på veckan. Vaknade med huvudvärk så stannade hemma idag. Kan inte göra något när jag har huvudvärk, omöjligt att koncentrera sig.
Imorgon drar SP3f och SP3e iväg till Stockholm. Jag tror det blir skit kul så ser fram emot det! Nackdelen är att jag måste upp skit tidigt och gå hemifrån vid kvart över 6! Fast hoppas att mamma kan skjutsa in mig. 

Helgen var otroligt bra. I fredags var det tjejkväll på Öxnehaga. Jag, Nina och Jessi gjorde pizza, kollade på idol och tittade på snyftfilmer; Remeber me och Dear John. Ni som inte har sett dom måste se dom! Ni killar kommer också att gilla dom men förbered er på att gråta för det går inte att komma ifrån! Sjukt bra filmer! Sen blev det såklart mycket tjejsnack om allt mellan himmel och jord.
Jooooooooooo! haha interskämt
På lördag blev det höstmarknade med Yngwe, Nina och Jocke. Lagom peppade var vi haha så det blev en fika ist! Sen åkte jag och Jocke hem till honom. Av någon anledning började vi vika servetter när vi skulle duka till maten. Det var väldigt underhållande tro det eller ej, fast det gick inte så bra. Senare på kvällen gick vi till Johan och kollade på hockey men det var inte det ända underhållande. Fick se en JohanJocke tolkning av Dirty dancing, roligaste jag ahr sett på länge haha! Resten av helgen va väldigt mysig

Nu är det bara 2 veckor tills jag är 18. Så overkligt. När man gick i högstadiet, i 9:an, så tyckte man att det var så långt bort, att man aldrig skulle komma dit men det har gått fort. Vuxen my ass! No way att jag kommer bli det på ett tag haha! Nu ska jag bara ha kul och njuta av livet!
Later

Höstdagsjämning

Nu är håret inte blont längre! Lite skillnad då. Fast tror att det blir bra sen när jag har fått fixa det på mitt sätt och kanske fått ha det mer än 1 timme haha. Jag är nöjd än så länge i alla fall! Undrar hur alla kommer reagera bara, speciellt Sofia i min klass som blev helt förskräckt när hon hörde vad jag skulle göra haha. Skit samma, nu har jag gjort det!
Det tog ca 3,5 timme btw. Fick färga 2 gånger för första gången så fastnade inte färgen på hela håret så fick ta en nyans mörkare och färga igen så det blev en lång vistelse.

Nu ska jag plugga religion för imon är det förhör så det är bäst att jag börjar om jag ska ha något chans!


It´s up to me

Idag var det den sista teorilektionen på körskolan. Nu är det upp till mig att plugga, vet inte riktigt hur det kommer gå. Jag vill gärna fortsätta hålla det tempo jag har men nu börjar ju allt skolarbete komma igång så vi får väl se hur det blir med det.
Efter skolan imorgon ska jag bli brunett! Hoppas att det blir bra annars blir det lite små panik från min sida. Positivt tänkande!
Längtar sjukt mycket till fredag för då blir det tjejkväll på Öxnehaga med Jessi och Nina. Mat, snack och snyftfilmer är det vad som står på schemat, vad finns det inte att se fram emot!?

Nu ska jag kolla klart på idol och sen gå och lägga mig i sängen och läsa klart min bok, kommer förmodligen däcka pladask efter 10 minuter men jag ska gör ett försök.

On my mind: Lycka medför nya problem

Alla har väl någon gång önskat att något ska hända, att man ska få något eller att någon ska börja gilla en. Men när man väl får det man önskar så medför det alltid nya problem, hur man än gör. Nytt jobb tillexempel; tiderna suger, mycket att göra men det är kul så man står ut med det dåliga. Jag tror ni fattar.
Livet är ju för det mesta piss men dom små glimtar av lycka i livet göra att man, i alla fall dom flesta, orkar med alla skit saker som händer. That´s life.
Jag är i alla fall lycklig!

Blått är fint!

Självklart kommer det en kort kommentar om valet: Alliansen vann! Självklart, men Sverige Demokraterna som vågmästare är läskigt!
Här hemma var det valvaka med några av mamma och Nickes kompisar och så var det jag, Jocke och Madde. Det blev en trevlig kväll minsann men lite sent, la oss runt halv 1 sen gick jag upp vid kl 6 så önskar att jag hade gått och lagt mig tidigare, bra att vara efterklok!
Skolan idag va inte lätt, trött va jag och det som kan beskriva mig bäst är väl ordet zombie. Så illa var det. Lite då och då byte jag från zombie till skrattanfall och fnitter och sen tillbaka till zombie igen.
Hade tänkt att åka hem för att sova för jag började få ont i huvudet med Yngwe tvingade mig att vara kvar, inget sovande för mig inte.
Vi kommer in till psykologi lektionen och sätter oss, då säger min lärare; "Jaha idag ska vi prata om sömn". Jag är så trött att jag håller på att däcka men sova kan jag inte så istället för att sova, som jag ville, så fick jag prata om att sova istället! Ironi. Som tur piggnade jag till lite under lektionen.

Eftermiddagen blev ju en trevlig en, tripp till Lager 157 lite så där spontant. Fick ju köra dit så det gjorde det hela bättre bara det! Brukar inte hitta så mycket men som tur var det inte en bortslösad resa utan jag kom hem med ett par svart jeans, vilket jag verkligen behövde! Ganska okej dag ändå.
Tog precis en varm dusch och nu börjar jag bli trött så nu blir det sängen!
Just det, beställde klipp/tonings tid idag; på torsdag kl 15.45 är det dags. Börjar redan få lite ångerstankar men jag ska göra det! Aja godnatt!

 

"Friday I´m in love"

Låten som spelas om och om i mitt huvud.
Fredag = hemmakväll. Så har det börjat bli. Det är faktiskt ganska skönt, är helt slut jämt efter skolan och eftersom man inte kan hänga med ut på krogen så passar en hemmakväll väldigt bra. Kan man ladda inför helgen!
Jag kommer vara hemma hela helgen. Nu tänker ni ååh vilken tråkig människa, men jag kommer få lite besök hit så jag "slipper" lämna lilla Skärstad. Mitt lilla hem på landet har blivit accepterat antar jag haha. Det ska bli väldigt väldigt trevligt!

På söndag är det valvaka och här hemma kommer det vara fullt med folk. Det kommer bli en stor buffé med italiensk mat och jag kommer inte kunna röra mig en cm efter den måltiden haha. Kommer bli nice!

På måndag ska jag kanske till Ullared, men jag har en muntlig redovisning på förmiddagen och seriös och duktig elev som jag är(!) så ska jag åka om jag kan åka efter den redovisningen, annars åker jag inte. Månadens elev OJA!

Nu har jag bestämt mig!

Nej det handlar inte om politik, jag är bara 17 än så länge. Inget röstande för mig inte! Det handlar om mitt hår. Ni som är killar och läser nu kanske vill sluta läsa, i alla fall det här stycket, för nu ska det handla om hår. Jag har varit blondin i hela mitt liv och i 2 år har jag nu varit så trött på mitt tråkiga blond hår. Den mest radikala förändringen jag har gjort är att gå från lugg till, ja, inte lugg helt enkelt. Har aldrig gjort något mer med det så nu har jag bestämt mig att (till en början) tona det brunt och sen får jag se vilket jag tycker bäst om helt enkelt. Fikade med Nina när vi fikade idag och hon tyckte att ajg skulle passa jätte bra i det och Natta träffade jag på bussen och hon säger: jag har alltid tyckt att du skulle passa i det. Ja men då är det bestämt! Måste ju testa! 
Om 2 veckor har vi skolfotografering så väntar att göra det tills efter det ifall jag hatar det, tror inte det men man vet aldrig med mig haha.
Btw, ni som läser kan väl lämna en liten kommentar om vad ni tycker om min lilla idé. Vet att inte många kommer göra det men jag frågar ändå haha. Tack tack på förhand!

Nytt stycke och kanske lite mer killvänligt. Jag såg något så konstigt när jag gick hem idag från bussen. Som ni vet bor jag på landet och det tar mig 15 min att gå hem från bussen. Ute på landet åker det traktorer och galna tonåringar som just fått körkort och det man skulle se på marken om man tittar ner skulle vara ölburkar, lerspår från traktorer eller en plastpåse typ. Det jag såg fick mig att skratta högt för mig själv, en hamburgare som någon hade tagit ett bett i låg där så fint på kanten där jag gick. Ni stadsbor tänker väl: jaha so what? Men erkänn att det inte direkt är det man förväntar sig se på marken när man är ute på landet? Tittar ner på marken och där ligger en hamburgare. Jag tyckte det var väldigt roligt så jag kunde inte hjälpa det, var tvungen att ta en bild! Den låg där så fint.



Haha ja onödigt men det va kul. Snart börjar idol så jag måste hinna kolla facebook och allt det innan det börjar!

Politik politik politik

Det är vad dagarna i skolan består av just nu. Igår hade vi en debatt i Brahesalen med representanter från alla ungdomspartier i Jönköping, dock kom inte SD vilket var en stor besvikelse! Debatten va riktigt bra ändå, moderaternas representant var bara 16 år och ägde allt och alla.

Både på geografin och på samhällen håller vi på med politik och det börjar bli lite mycket om det nu, visst det är intressant och så men hallå, variation tack!? Det ordet verkar inte finnas i lärares ordförråd.
Idag har vi skolval också vilket innebär att vi måste vänta 1,5 timme bara för att rösta, lite surt. Ska försöka jobba lite med projektarbetet eller samhällen så att det blir klart, jag har något att göra i alla fall.

I eftermiddag ska jag träffa Nina Johansson och vi ska ta en fika. Var så sjukt länge sen vi träffades så jag ser verkligen fram emot det! Du har varit saknad Nina!


Mimar och dansar!

"Baby I like it, the way you move on the floor, baby I like it come one and give me some more"   - Enrique Iglesias
Det är en av låtarna som som får mig att mima och köra lite moves när jag sitter här i soffan, måste se väldigt dum ut haha! Tur att Madde och mamma är på nerevåningen.
Fast nu sitter jag och lyssnar på den "nya" musiken jag lagt till på min Spotify lista och då blir det mycket sånt, dom är ju bra så why not? I like it!

Skolan idag var bara seg på något sätt. Gick snabbt men segt var det. Sista lektionen var engelska och jag gillar inte dom lektionerna! Tycker engelska är kul annars men.. nee. Alla lektioner är knäpp tysta och läraren bara står där och tittar på oss, sen ner i bordet, sen på oss osv. Vi får hela tiden jobba själva och man bara sitter där med näsan i boken. Eller ska göra det i alla fall. Eftersom det är så otroligt tyst börjar tankarna vandra till lite andra saker. Det kan ju inte vara så kul för läraren heller att bara stå där och titta på oss! Hon har gjort det varje lektion nu. Hon gillar väl inte sitt yrke helt enkelt, vad vet jag?

Imorgon blir det en sen dag, 8.00 - 19.15! Skolan och sen teorikurs. Eller jag har ju tid mellan skolan och teorikursen men ändå, kommer komma hem sent för det.
Är upptagen hela veckan, hade hoppats på att få lite så kallade fritid efter skolan men antar att det inte existerar längre. 
På fredag kanske jag ska till Lager 157 efter skolan så det ska väl bli lite kul, brukar itne hitta något där typ så får väl hoppas att det blir ändring på det! Jag ska ju köra dit så det gör allt mycket roligare. Sen på måndag kanske jag ska till Ullared, mamma är på shoppinghumör haha. Men vi får se om jag kan/vill/orkar vara borta från skolan, får se.

Nu ska jag fortsätta med geografi - och filosofiläxan så jag slipper ha dåligt samvete av att inte gjort den och hamna efter. Ganska bra att göra läxorna, det kommer jag på sista året på gymnasiet! Vad ska det bli av mig?



Bara för att ha en bild. Skyller på Madde (= min fotoleverantör!) för brist på bra foton.


Working 8 to 8

Nu sitter jag med en godispåse bredvid och jag tar en godisbit då och då. Kan inte någon komma och ta den ifrån mig!?
Tänker hela tiden men det gör inte så mycket, det är ju bara några bitar, med det är något. Några bitar blir alltid flera bitar. Hoppas att jag får ett gymkort när jag fyller år, lättare att vara nyttig när man tränar samtidigt annars kommer jag bli fet som en gris haha.
Bil, pengar och gymkort var mitt svar på mammas fråga om vad jag önskar mig när jag fyller år. Dryr i drift: haha antagligen!  

Har så mycket att göra den här veckan! Engelska presentation, geografi presentation, Feministiskt initiativ presentation, läsläxor + teorikurs, riskettan och körlektion. Jo jag har fullt upp! Skulle sitta fint med en lugn myskväll mitt i veckan. Får väl se hur det blir med det.
Nu ska jag ta tag i engelskan. *suck*


Det har varit 3 underbara månader ♥

12/9 - 2010  3 månader med älsklingen!

Har haft en väldigt mysig helg! Shoppingen i fredags blev väldigt lyckad, om jag får säga det själv! I lördags åkte jag hem till Jocke. Va roligt man kan ha med en tennisboll egentligen haha. Bästa timmarna på hela helgen!
På kvällen kom Nina, Yngwe, Robin, Simon och Johan över och så blev det spelkväll minsann; Så ska det låta och Trivial Pursuit. Mycket skratt blev det och några dumstämplar delades ut!
Mallis, hallå!? Vem vet inte vad Mallis är liksom? 
Blev en väldigt lyckad kväll i alla fall; Johan, jag och Nina vann ju i TP!
Idag har jag varit på min första hockeymatch ever! Det va nog på tiden måste jag säga. HV - Frölunda. Måste gå på någon elitseriematch också, minst 1.

Så, en liten uppdatering om min helg. Nu ska jag ta tag i lite körkorts teori innan sängen.
Godnatt!


9/9 - 2010

Mår bra måste jag säga. Har mina knäppa vänner som förgyller dagen och gör mig glad om jag är ledsen. Svårt att inte vara någorlunda glad jämt då!
Idag var det den längsta dagen på veckan, slutade 14.55 haha. "Längsta". Jag är mycket mer intresserad av skolan nu än vad jag har varit innan. Vi har bra lärare och nya intressant lektioner, man sitter inte bara och lyssnar på massa tråkig fakta för att man måste utan man vill faktiskt veta saker, något nytt de! Men 3:an ser lovande ut.

Imorgon är det FREDAG! Fint ord, för med fredag så kommer helgen och helgen innebär (oftast) något kul vilket denna helgen gör!
Imorgon har jag mycket för mig! Först ska jag till skolan och gå på 2 lektioner sen har vi en stor håltimme så passar jag på att ta en körlektion och sen tillbaka till skolan igen för en lektion. Efter skolan ska jag träffa Jocke på stan så ska vi shoppa lite, han ska shoppa inte jag! Ska det vara i alla fall!
Sen på kvällen ska jag på bio med bästa Becca. Vi ska gå på "I rymden finns inga känslor", den verkar helt sjuk så det är klart man ska se den!
På lördag ska Bankeryd få den äran att få ett besök från mig, händer ju så "sällan".
Ser fram emot helgen, tror att den kommer bli riktigt bra!
En grej är att jag är väldigt sugen på en fest! Träffa massa goa människor och bara ha det awesome. Det skulle vara det ända som fattas i min tillvaro just nu. Men men, det finns ju gott om tid.


Längtar efter något..

Trött men ändå sprallig, det är jag just nu. Jag vill bara göra något så jag blir helt utmattad och inte orkar göra något!
Jag tänkte ta en promenad och vara lite social men Becca är inte hemma och det är inte så kul att gå 1 timme helt själv. Får helt enkelt rensa garderoben eller nåt haha.

Idag blev det lite shopping i alla fall! Alltid lika kul, eller det med att förlora pengar är det ända negativa med det. Shoppa utan att behöva betala, det skulle vara något! Lite hårsprej jag kan ha i väskan (fjortis kommentarerna tog aldrig slut ofc) och lite underkläder. Blir nog lite mer sådan shopping imorgon igen!

Idag hade vi vår första labb på naturkunskapen. Det är det ända jag gillar med kemi; labbarna. Se vad som händer när man blandar det här och det här. Kanske börjar det bubbla, fräsa, ryka eller stelna osv. Man blir som ett litet nyfiket barn just då och sällskapet man har gör en inte direkt vuxnare! Yngwe och Pontus, mina älskade labb partners, flummade som vanligt och själv klart hade jag väldigt roligt åt det!
Yngwe skulle hammra lite försiktigt på ett provrör så att det skulle gå sönder och så att vi lite försiktigt skulle kunna ta ut innehållet som stelnat men kombinationen Yngwe och hammare, ja det är väl inte så svårt att lista ut haha. Han slog till och mosade nästan hela innehållet, hade tur att det flög bort 2 små delar som det gick att använda.
Känns som om labblektionerna kommer bli väldigt underhållande i alla fall och det ser vi fram emot!
Jag och Sofia hade i alla fall samma tanke om kläderna, rocken och lasögonen, man måste ha på sig; känns som en porrfilm! Vet inte riktigt hur det går ihop med den stora stora vita rocken och dom oerhört osmickrande brillorna men vi gjorde den kopplingen i alla fall. Rocken hade liksom knappar som gick upp snabbt om man drog till, flashrock liksom. Kanske var det.
Vi tog några fin fina bilder men Yngwe har dom så dom kommer väl säkert ut på facebook eller någon annanstans inom en snar framtid.


Sunshine in my heart

Älskar TV! Asså hur bra är inte TV egentligen? Visst programen är bra och man följer vissa men det bäsa med TV är ändå musiken. All musik som är under reklamerna och i bakrunden under en tv-serie är ju oftas skit bra musik! En del av den musiken har ju aldrig fått någon stor publicitet, exempelvis på Spotify, trots att det är riktigt bra musik. Jag skulle vilja tacka alla dom smarta människor som väljer ut musiken till alla serier och reklamer, alla ni tusentals människor. Har hittat så många bra låtar bara av att titta på TV.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och tänker på att jag borde egentligen plugga lite teori. Visst det är ett bra tag kvar och med tanke på att jag är världens tidsoptimist när det gäller plugg så borde jag börja i god tid men jag har väldigt svårt för att sätta mig när jag kommer hem efter skolan och plugga. I skolan gör jag (oftast) det jag ska göra men när jag kommer hem vill jag bara slappna av. Jag stänger av hjärnans pluggdel och bryr mig inte om det.
Jag kan bara plugga på kvällen, runt kl 10 kan ja helt plötsligt sätta mig att plugga. Jag vet itne varför men det är så mycket lättare att plugga på kvällen. Det kanske beror på att det inte finns så mycket runt omkring just då, inget ljus som gör en pigg, lillasyster går och lägger sig och man orkar inte kolla på tv eller sitta vid facebook längre. Jag antar att jag är lite utav en nattuggla.

Det är mycket i livet just nu, dock inget speciellt jobbigt. Börjar bli upptagen med skolan, är helt nerkärad i min underbart knäppa pojkvän, körkortet, jobba och allt annat man känner att man vill göra men som man inte gör, som att träna. Längtar så mycket efter att få träna! Känslan man får efter träningen, den där känslan att man är något lättare än när man började träna. Den är helt underbar! Hoppas jag kommer igång med det snart.
  

The Cinematic Orchestra - That home


Where the doors are moaning all day long,
Where the stairs are leaning dusk 'till dawn,

Where the windows are breathing in the light,
Where the rooms are a collection of our lives,

This is a place where I don't feel alone
This is a place that I call my home...





The weekend is here!

Helg! Finns det något bättre ord? Just nu sitter jag med datorn i knät och kollar lite. Ska snart gå och väcka en sovande Jocke så att vi kan äta, börjar bli lite hungrig.
I helgen ska jag försöka övningsköra så mycket jag kan så det går bra på fredag när jag ska ha min andra körlektion. Det var sååå nervöst i onsdags när jag hade min första, men det gick ganska bra som tur va. 
Jag har inte så mycket mer att skriva så ni får ha en bra helg allihop!

Timing is everything

Och just nu suger den. Förkyld när jag verkligen behöver vara frisk. Så typiskt. Jag har så mycket jag måste göra och vill göra; körkortet, klara av skolan bra, jobba och träffa mina vänner. Sen vill jag börja träna när jag är klar med körkortet så jag har många måsten.
Men förkylningen ska inte stoppa mig! Idag stannade jag hemma för att jag mådde piss på morgonen men nu mår jag bättre och ska in till Huskvarna för min teorikurs. Det gäller att vara envis!
Allt positivt stöd från vänner gör så mycket och jag älskar dom för det! ♥

RSS 2.0