idébyte

hahahaha det tog väl max 20 minuter så har vi ändrat idé igen! Nej nu ska vi hålla fast vid det!
Det här kommer gå awesome! ;D

Min mor är en vis en.

Jag håller på att göra lite research till ett potentiellt projektarbete. Idébyte hela tiden, jag vet, men kan inte hjälpa det. Hittar alltid något som gör att det inte går att genomföra. Nu har jag i alla fall fått en idé från min kära mor, hon har minsann sina ljusa stunder! Nu är det inte bara ett arbete som är kul att göra utan något jag kan lära mig något av. Meningsfullt. Jag vill inte riktigt avslöja vad det är jag har tänkt mig innan jag vet att det går att genomföra så ni som undrar får helt enkelt undra lite till.
"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Okej vet inte om det var det mest passande citatet men det bästa jag har att komma med just nu.




Thousand thoughts go through my mind


Jag fryser 24/7 och just nu ligger jag i min rosa fleece mjukisdress under en fleecefilt. Börjar bli någorlunda varm nu. Har frusit hela dagen! Känns som att det gick från att vara ca 20 grader till typ 10 grader på 2 sekunder, nu är det höst. Höst betyder att det inte är lång tid kvar till min födelsedag, vill vara 18!! Blir galen på att bara sitta hemma eller fika med vänner, vilket är väldigt trevligt, men när alla andra vill festa så är det inte hemmafester som det var på sommaren för nu går alla ut på krogen istället. Vi stackare som inte är 18 än får hitta på något annat helt enkelt.
Så är det. Hela dagen har jag varit sötsugen! Usch det måste vara världens jobbigaste känsla, suget efter något sött, eller i alla fall den känsla jag hatar mest tro det eller ej. Jag är en liten gottegris i vanliga fall utan det där suget men när det kommer så är det katastrof! Kan äta en hel godis affär känns det som. Sen har jag hällt i mig massa massa vatten också! Det är något fel på mig.

Monday once again. Naturkunskap, samhäll och psykologi har dagen bestått av. Samhällen blev det så klart att börja jobba med politik pga av valet den 19 september och eftersom man inte fick ta partiet man sympatiserade med så tog jag och Yngwe på oss den tunga uppgiften och valde Feministisk initiativ. Det var nog bara vi som hade den konstiga tanken men alla andra "ledande" partier vet man ju mycket mer om så varför inte ta ett parti som man inte vet så mycket om och som alla hatar haha.
 Vi ska ha en debatt i klassen och jag läste lite på FI´s hemsida och dom hatar, verkligen hatar, Sverige demokraterna. Så här skrev dom på sin hemsida:
[...] "En feministisk politik som tar sin utgångspunkt i motstånd mot rasism, sexism och heteronormativitet är det bästa alternativet för den som vill stoppa Sverigedemokraternas inflytande i svensk politik. Vi lovar att vara Sverigedemokraternas kraftfullaste motståndare såväl i valrörelsen som i riksdag, kommuner och landsting."
Ja dom är inte så glada i SD. Självklart så är det några som valt SD i klassen och dom är väldigt duktiga på att argumentera så vi kommer ha en svår uppgift framför oss. Känns som att alla hatar vårat parti, vi får spela våra roller bra helt enkelt!

Har bestämt mig för att ta tag i körkortet och för att jag ska kunna få det inom en ganska snar framtid så har jag anmält mig till teorikursen på körskolan för att få lite hjälp med pluggandet. Tror att det definitivt är värt att gå på kursen för det känns som att jag inte kommer ta tag i det annars och tänka att jag har tid, tidsoptimist som jag är när det kommer till plugg. Jag ser fram emot det så det blir intensiv träning för mig med teori, körning hemma och på skolan. Längtar tills jag har fått mitt körkort!
Nu ska jag ut och övningsköra med Nicke i min lilla BMW. Hoppas den inte går sönder bara!


´

Om 20 min kommer dom och hämtar min lilla polle.
Ikväll blir det jobb mellan 16-24 på Folkets park, ska bli gött!

Hungrig!

Väntar i skolan på att Yngwe ska träna klart så att jag kan få mat någon gång! Sjukt hungrig!
Nu har jag fått en idé till projektarbetet. Hade nästan samma idé innan men visste inte riktigt hur det skulle gå till men tack vare älskade klasskompisar så gav dom mig en idé! Tänker inte skriva det än för måste kolla med Yngwe först haha :P Det är vad vi får början tänkte så jag hoppas han gillar den, jag gör det definitivt!

Ska bli skönt med helg nu iaf! En lektion till sen är det helg. Nu ska jag stressa på Yngwe lite. Maten är säkert slut bara för att det är pizza idag och för att jag väntade, det skulle inte förvåna mig xD

42

Snart är den första skolveckan på sista skolåret slut. Hela veckan har i princip handlat om presentationer om alla ämnen (även 2 Engelska C diagnoser) och träffa alla nya lärare så det ar varit ganska chill ändå. Kul med lite nya lärare och lite blandade klasser på dom individuella valen. Trivs än så länge med skolan och att den är igång igen. Har fått en ändring i schemat så vi slutar 14.20 på fredag istället för 15.40 så jag är nöjd!
En sak som jag inte riktigt har fått kläm på än är projektarbetet. Jga har lyckats ge andra bra idéer men till mig och Yngwe får jag itne en ända idé. Har ju en idé iofs som jag ska kolla upp om det är möjligt men vi får se.
Ser fram emot 3:an fortfarande iaf ;D

Igår va det oerhört "sällsynt" besök hemma hos mig, Jocke :P Mamma och Madde tjatar på mig att han äldrig är hemma hos mig och att vi bara är hos honom så igår tog jag med honom hem. Lagade mat och chillade lite. Han kan laga mat! Jag hatar att laga mat själv, tråkigaste man kan göra, så jag hoppas att han lagar mat till mig fler gånger men han säger att jag itne ska vänja mig vid tanken men det är redan försent haha (a)

I helgen åker min häst iväg till sin nya ägare. Va precis uppe i hagen och kelade lite med honom och började tänka på att det bara kommer gå 2 hästar i vår hage snart och det blev lite för mycket för mig. Usch hatar farväl och allt sånt där! MÅSTE hitta på något kul i helgen så att jag kan tänka på något annat efter det att han åkt. Får se vad det blir.



Från och med du ♥

Undanflykter

Har haft det en bra dag i skolan idag. Misstänker lite smått att min lärare har någon form av ADHD men annars så..! Efter skolan åkte jag syster och Becca hem till mig för att göra smoothies :D Gott blev det, till slut. Sen blev det lite mer fettande och massa musik och skratt! Så mycket bättre stämning hemma när inte föräldrarna är hemma. Imorgon vet jag itne riktigt än vad jag ska göra efter skolan, bestämmer inte jag ;)
Nu ska jag färga håret på min syster efter mycket tjat.
Natti natti!

Sista året!

Back at school again. Det va en chill första dag, brukar väl vara så. Fick alla jobbiga papper som man måste skriva på, träffade klassen eller rättare sagt den nya klassen. har fått tillbaka 2 av våra gamla klasskompisar så det är väldigt roligt! Samling i Brahesalen sen slutade man vid kl 10. Lunch på Jensen med gänget sen bar det av hemåt. Väldigt kort dag men det är bra med en mjukstart.

Imorgon börjar jag med Matte C (hur fan ska det gå?!) se har jag en 2 timmars lång naturkunskaps lektion! det är det ända dåliga på schemat. Det är ju bara ren tortyr att sitta i 2 timmar och lyssna, hej IG!
Kommer nog bli bra. Ser fram emot året ändå för jag tror det här kommer bli det bästa året faktiskt! Inte bara för bal och studenten utan också för nu känner alla varandra bra och vi är ett härligt gäng i klassen, alla kan umgås med alla liksom. SP3f team spirit!
Imorgon får man kolla in alla nya 1:or också. Helt sjukt att vi är dom äldsta på skolan, det har gått alldeles för snabbt! Snart måste man ju börja ta tag i sitt liv, det är ju bara jobbigt. Vi har gått i skolan dom senaste, vad är det, 12 åren eller nåt och sen helt plötsligt måste vi börja jobba på dagarna istället för att tvingas gå till skolan. Lite skrämmande faktiskt. Man börjar bli vuxen.

Usch ska inte tänka på sånt nu! Något jag ser fram emot är att om typ 1,5 månad är jag 18!!! Så jag har längtat! Hatar att fylla på hösten för man kan ju inte vara med alla andra under sommaren på krogen och allt mer man behöver vara 18 för och det suger. Men vecka 41 ska jag ut på krogen med (nästan) alla goa vänner och fira! Fram tills dess blir det att jobba hårt eller iaf så mycket jag orkar i skolan, får vi ju se hur mycket det blir ^^
Nu ska jag ta en kvällspromenad med Rebecca Johansson :)

 


10/6 - 23/8

Det har varit ett bra sista lov, DEFINITIVT! Känns som om man inte har gjort så mycket ändå och jag skulle vilja klämma in massa mer att göra bara för att man inte kommer ha någon mer liknande chans, det är ju sista sommarlovet. Man börjar bli vuxen. Läskigt.
Först idag kollade jag mitt schema för 3:an och jag är riktigt nöjd måste jag säga! 2:ans schema va skit dåligt och gjorde dagarna jobbigare bara för att schemat va piss så jag hoppas allt skolarbete bli bättre det här året!
Hade en mysig kväll hemma hos Jocke igår med massa nostalgi musik, bla Nicke och Mojje och Aqua xD Ja musiksmaken när allt det folket träffas är ju inte på så hög nivå :P

Going once, going twice, SOLD!

Nu är min älskling såld till en jättesöt tjej. Hon kommer ha stor glädje av min lilla älskling precis som jag har haft! Just nu är jag bara glad för att det gick så fort att få honom såld och att han blev såld till just den här familjen. deras provridnng gick inte så bra nämligen. Han testade henne väldigt mycket för hon var inte så bestämd. Sen skenade han iväg med henne också så jag tänkte ju nu är det kört men 20 min efter att dom åkt så ringde dom och sa att dom ville ha honom! Han brukar ju inte göra så som han gjorde och det sa vi och dom ville ha honom! Kommer förmodligen storlipa när dom hämtat honom men just nu känner jag mig glad. Hade inte velat dra ut på det så att jag hade träffat jätte många som provrider och inte vill ha honom, hade jag inte klarat av.

Ja nu är det "problemet" ur världen så nu kan jag fokusera på allt annat som händer!
Igårkväll var det tjejkväll hemma hos bästa Nina med Kristin, Jessi, Anna och Natta :) Hade en bra kväll med mycket skratt och prat, känns som att jag känner ala mycket bättre nu! Känns väldigt bra. Jag och Jessi sov hos Nina och kl 4 på morgonen så bestämde vi oss för att sova, lite sömn kan ju vara bra. Väldigt go kväll!
Ikväll ska jag till Jocke, alltid lika bäst! <3
På måndag börjar skolan också. Ska bli kul att träffa alla igen men om vi får läxor och mycket saker att göra direkt så kommer ni få höra det här, det lovar jag! xD


Inget internet

Rubriken säger väl det mesta. Hatar att inte ha internet, känner som om man missar så mycket när man inte är inne på facebook varje dag. Dagens i-lands problem^^ Det var ett tag sen jag skrev så bara för att uppdatera er lite så är livet väldigt bra. Underbara kompisar och underbar pojkvän :-) helgen blir fullspäckad. På fredag blir det tjejkväll @ ninas place, lördag blir det bankeryd och chilla lite. Någonstans under helgen ska en tjej komma och provrida min häst och så ska vi fira min "farfar" också. Allt på en gång som vanligt. Sen börjar skolan på måndag. Ska bli kul att få igång rutiner och träffa folk och så men jobbigast kommer vara att inte kunna göra saker och träffa folk när man vill. Är så van vid att kunna ringa och bestämma träff med någon utan att man måste tänka på massa läxor som man borde göra istället. Men jag tror nog att det här kommer bli det bästa året på gymnasiet så jag ser fram emot det!

The good old days

Idag åkte jag och Becca ner till Gränna en stund för att chilla och tjöta. Vi tog en sväng förbi Ribbaskolan för att kolla hur det ser ut nu när dom har byggt om den. Det känns inte som om det är samma skola, vilket det inte är men det känns inte som om på just den här platsen gick jag i 3 år på högstadiet. Allt ser så annorlunda ut, snyggare än vad det gjorde när jag gick där. Tekniksalen och matsalen var som vanligt så lite rester från den gamla Ribbaskolan finns ju kvar.

Vi gick ner till hamnen också, åt lite glass och drack smoothie och tjötade om allt möjligt. Trevligt som vanligt :)
På måndag kommer en tjej för att titta på min häst. Jag orkar inte med att ha häst längre för det blir bara massa tjaffs om dom hela tiden och jag orkar inte med det. Tjaffset och skolan har gjort att jag tappat intresset så det bästa är att sälja honom. Även om jag tappat intresset så är han fortfarande min lilla bäbis. Kommer vara konstigt att inte kunna säga att man har en häst, inte kunna gå ut occh kela med honom när man vill och alla hans saker kommer vara borta från sadelkammaren. Kommer gråta när han åker. Får se hur det går nu på måndag om han blir såld, om inte så kommer han bli såld inom en snar framtid.
Mycket förändringar nu till detta skolåret om man jämför med det förra. Såå mycket har hänt och ändrats. Mycket bra har hänt och några dåliga. Hoppas bara att allt löser sig till det bästa så att det inte blir så mycket drama i år. Slarvade så mycket med skolan förra året för att jag fokuserade och la min energi på så mycket onödiga saker men det ska inte få hända i år! Sista året på gymnasiet nu, det är dags att ta tag i sitt liv.
2 månader idag med min underbara Jocke <3

Dröm

Drömmar är människans sätt att bearbeta saker har jag hört. Drömmen jag hade i natt måste vara något som jag har gått och grubblat över. Det var ingen trevlig dröm och när jag vaknade upp verkade den så verklig! Hatar sånt, att man måste tänka efter om den verklgen hänt. Usch vilken mardröm. Han betyder för mycket.
Om en timme åker jag och Becca till lilla Gränna :) Det var ett tag sen man gick omkring där så det ska bli mys!

Nehe

Jag och Becca fick den brilljanta idén att åka ner till Gullbranna och hälsa på alla människor som varit en så stor del av ens liv och som man inte träffat på en evighet. Skjuts och boende gick att fixa, nu var det bara att boka tågbiljett. Ringer och kollar så att det är säkert att vi kommer hem också. Nej, då finns det tydligen inga platser kvar i varken bussar eller bilar hem! :O Skit också!
Hade varit så kul att åka ner och hälsa på alla eftersom man inte åkte med i år. Känns konstigt att lillasyster är där utan en, konstigt att inte gå på nattcaféna, konstigt att inte vara blöt och frusen ända in i benmärgen men ändå vara glad. Jag skulle åkt med!
Det är bra att vara efterklok, men inte hjälper det! :P
Får hoppas att dom har det roligt där nere och röjer på Du&Jag konserten precis som förra året! :D Det va en galen vecka det ;P
Känner att hösten är på väg, nu är det slut på sommaren och det varma vädret. Har haft den bästa sommaren i mitt liv med härliga kompisar, roliga fester, en underbart knäpp och söt pojkvän och fin semester med Falufamiljen ♥
hade viljat hinna med mkt mer än så och känner att jag skulle vilja ha 1 månad sommar till. Idag kom första tecknet på att skolan börjar snart: jag köpte block och kalender. Lite smått deprimerande men kan nog bli skönt att komma igång igen. Jag vet inte. Lite blandade känslor gällande det.

Han får mig att må bra så vad gör man? ^^

Har precis spenderat 2 dagar i Göteborg med älsklingen, Nina och Yngwe. Söndagen kanske inte var det mest ultimata vädret att går på Liseberg men kul var det! Första gången jag gick Hotell Gasten så det var ju en upplevelse. Som tur var gick man med 4 andra som skrek åt mig så det var inte lika farligt som det kunde ha varit.
Nordstan blev det på måndagen och jag hade aldrigt kunna tro att Yngwe skulle orka att shoppa längre än mig och Nina xD Men det blev lyckat iaf ;P
Snart 2 månader, tiden går snabbt ♥

Universum hatar mig!

Varför ska allt hända när jag är själv hemma? Varför!? Jag har varit duktig och hållt det fint här hemma och varför kan då inte allt annat gå bra då? Nej, för att universum hatar mig.

Vad har då gått fel?
1. Min hund har rymt 2 ggr och vill inte sluta skälla. Han gör alltid så när mamma och Nicke inte är hemma och jag kan inte få honom att vara tyst.
2. Mammas häst är stel/halt på höger framben men vet inte vad det kan ha orsakats av. Hoppas bara att hon blir bättre och mjuknar upp när hon rids lite.
3. Mammas häst rymde 2 ggr ut på havreåkern så 2 grannar har kommit förbi och sagt att hästen har rymt. Pinsamt och när jag ska hämta hästen står dom och kollar på mig genom sina små fönster. Hej fiskskål!
4. Hemtelefonen glömde jag sätta på laddning för jag använder aldrig den och släktingar blir oroliga och kommer förbi för att dom inte får tag på mig. Alla ringer mig ALLTID på mobilen men nu plötslig ska dom ringa på hemtelefonen.
5. Vattenläcka nere i källaren så har inte haft vatten på ett dygn.
6. Jag tar hem hästarna till mig och släpper dom i hagen. Det är tråd överallt men ändå kommer min häst ut. Grannarna ringer mina släktingar och INTE mig (!) och säger att han nästan blivit överkörd. Som tur är går han hem själv till hagen och jag hörde honom när han kom hem. Tog in honom i hagen och skulle gå och kolla så att dom andra hästarna inte var på vägen och då kommer släktingarna lite smått hysteriska och frågar vad jag håller på med? Jo jag letar efter mina hästar på vägen innan jag går in i hagen och letar så att jag inte missar dom. Allt ser ut som det ska i hagen så vet inte hur han kom ut.
7. I ren ilska och förtvivlan att jag nästan hade kunnat ha en överkörd häst säger jag: "Den där hästen ska bort!" och jag tänker hålla mig till det jag sa.
8. Ringer mamma för att berätta allt som hänt och bryter ihop och har nu ont i huvudet.
9. Får veta att folk har försökt ringa mig under veckan på min mobil men jag har inte haft några missade samtal och kollade min samtalslista och där står det inget heller och får då en liten utskällnig för att jag inte har svarat. Jag har ju alltid med min mobil överallt och om jag inte svarar 1 gång direkt så går tydligen världen under.

Blev inte en så lyckad vecka om man tittar på all skit ovanför. Låter mindre påfrestande än det va. Jag är fullt kapabel att vara helt själv 1 vecka men eftersom hästarna och huset har gett mig problem lär väl inte det hända någon gång snart. Tack, verkligen.

I väntan på rörmokarn..

Igår kl 10 började jag städa huset. Det tog mig ca 2,5 timme att städa allt helt själv så det tycker jag var ganska bra jobbat med tanke på att jag dammsög och svabbade överallt 2 ggr och vissa rum 3 :P Fint blev det iaf!
Under min städning hör jag en konstigt pysane från källare, jag går ner och in i pannrummet och vad ser jag då? Jo att vatten pumpen läcker vatten! Jaha tänker jag, jag är hemma själv och dom kommer inte hem förrens imorgon natt. Det här förklarade varför mitt badrum var blött varje morgon. Igår fick jag stänga av vattnet och idag var badrummet tort. Mysterium.
Nu har han varit här och det är fortfarande ett mysterium. Hmm..

Dom närmasta dagarna kommer bli fullspäckade! Imorgon ska jag ut med tjejerna och äta sen på söndag till måndag är jag i Göteborg. Ska försöka göra det bästa av tiden som är kvar tills skolan börjar och bara ha det bäst! Njuta innan helvetet börjar och förstör allt igen :P
Måste säga att jag har haft en super sommar hittills och jag önskar att den varade lite längre! Men som sagt, ska se till att den äger fram till slutet!
Nu ska jag gå och sätta mig och vänta på ett samtal från Jessi om planerna för kvällen. Peace!


Den du!

Nu är mitt hus tomt på folk. Lite spår här och där efter gårdagen. Vaknade upp till ett tyst hus med sovande människor i alla rum. Några hade varit pigga och åkt hem tidigt tidigt och en hade tillomed gått hem 4 på morgonen :P Hade en sjukt rolig kväll igår tills det gick lite överstyr och jag slutade bry mig och bara körde på, men jag lärde mig en läxa! Som tur har jag underbara vänner som tar hand om en och hjälper en och framför allt en underbar pojkvän som bryr sig om mig väldigt mycket. Gjorde nog honom väldigt orolig och det ångrar jag! Den delen av kvällen ångrar jag.
Yngwe och Nina stannade hela dagen och hjälpte mig att städa lite. Vi satt och pratade om kvällen och om allt som hände, vilket var mycket! Av deras beskrivning skäms jag över mig själv att jag låter småsaker påverka mig så mycket. Får träna på det.
Idag bokade vi Göteborgs resan! Jag, Jocke, Yngwe och Nina dra till Göteborg på söndag och ska vara där under 2 dagar. Shopping och Liseberg står på schemat och vi kommer ha det riktigt trevligt tror jag!

Bild från igår som jag snodde av Jessi (A) Ett härligt gäng<3


'

Vill att det ska bli onsdag men ändå inte. Vill prata av mig med två personer som verkar förstå och lyssnar på mig mer än någon annan gör. Många lyssnar och förstår men dom är lättast att prata med. Sen när jag pratat ska jag dansa dansa dansa.
Lite otålig... typ.


Miss Independent

Har varit hur skönt som helst att inte ha familjen hemma! Man äter när man vill, städar när man vill ja gör allt när man själv vill. Om det inte skulle kosta pengar att bo ensam skulle jag nog lätt kunna flytta. I alla fall för ett tag. Känna sig lite självständig.
Fast jag har ju inte varit helt själv här hemma. Jocke har bott hos mig mig i några dagar nu och 2 till blir det :) Igår hade vi lite folk här. Vi grillade lite och sen blev det Wii spelande, oerhört underhållande! xD Folk är så engagerade och när dom suger så bryter helvetet löst. Men roligt var det! Borde egentligen städa efter igår för i köket är det inte vackert men orkar inte just nu. Hunden väckte mig vid 10 idag och ville gå ut så gjorde det och tog en dusch och det var nog med motion för just nu. Städar om en stund.
Imorgon blir det åter fullt hus här ute i lilla Skärstad. Får äntligen träffa min älskade BFF som jag inte träffat på mer än 3 hela veckor! Sen kommer massa annat skönt folk också så klart ;)

Den du!


RSS 2.0